Samsung Galaxy S4 Active İncelemesi !

// // Leave a Comment
Samsung Galaxy S4 Active İncelemesi

Samsung Galaxy S4'ün suya ve toza dayanıklı modeli S4 Active, toza ve suya karşı dayanıklı ve de tasarımıyla etkileyen Xperia Z ile yarışıyor. Bugünkü incelememizde Galaxy S4 Active'i inceleyeceğiz ve beklentilerimizi karşılıyor mu göreceğiz.

TASARIM

Samsung, bu modelinin tasarımında Galaxy S4'ten çok uzaklaşmamış. Sadece kullanıldığı malzeme değişmiş. Gövdesi daha kalın, yukarı ve aşağı tarafları su geçirmez plastikle kaplanmış ve Mikro USB girişi de kaplanmış. Ama kulaklık girişine bir şey yapılmamış.
Arka Görünüm


Arka kapağı bal peteği desenli ve kamera lensini yumuşak bir plastik çevreliyor. Ön tarafta ise kromla yapılmış üç adet tuş bulunuyor. Ses düzeyi düğmeleri, güç düğmesi bile dokulu yüzeyden.

Tabii ki bunlar hoş gelebilir ama bunlar telefonun ağırlığını arttıran şeyler. 151 gram ağırlığa sahip olan bu akıllı telefon, aynı boyuttaki diğer akıllı telefonlara göre oldukça ağır. Ama işçiliği çok detaylı ve sağlam parçalara sahip ve de parçaların arasında gereksiz boşluklar bulunmuyor.

EKRAN
Sudan çıkmış S4 Active

5 inçlik 1920x1080 piksellik IPS ekran ve LCD paneliyle donatılan S4 Active'in ekran tipi S4'ten farklı. S4'te AMOLED ekran kullanılmış. İki akıllı telefonu yan yana koyduğumuzda, güçlendirilmiş S4 Active daha parlak ve açık bir görüntüyü bize veriyor.

YAZILIM
Android Sağlık Uygulaması
Galaxy S4 Active Sağlık Uygulaması

Yazılımsal olarak S4 ile S4 Active arasında pek bir fark yok. Android 4.2.2 sürümlü S4 Active, TouchWiz arayüzüne, ses ve yüz tanıma kontrollerine, farklı işaretlere sahip. S4 Mini ve Zoom'da ise bu özellikler kullanılmamış. Bir özelliği de, kapalı olan ekranınızı el fenerine dönüştürebiliyorsunuz. Ayrıca çevrımdışı navigasyon uygulaması ape@map PRO versiyon ile geliyor. Yaklaşık 1 yıl önce yayınlanan uygulama çevrimdışı olarak yön bulabiliyor, dağ tırmanışı ve bisiklet - kayak yollarını da gösteriyor. Ama maalesef Türkiye'de bu navigasyon çalışmamakta. (Türkiye izin vermediği için)

İŞLEMCİ ve PERFORMANS
İşlemcisi ve oyun performansıyla harika telefon
S4 Active ile oyun performansı

Qualcomm Snapdragon 600 dört çekirdekli 1.9 GHz işlemci ile çalışan Samsung Galaxy S4 Active, 2 GB sistem belleğine sahip. Bu da günümüzün en son teknolojisine sahip akıllı telefon olduğunu gösteriyor.

KAMERA

Su altından fotoğraf çekimi yapmak
Suyun yarısından çekim yaparken..

S4'te bulunan 13 megapiksellik kamera, S4 Active'de 8 megapiksel kullanılmış. Bu da çekimlerde biraz daha düşük performans sergileyeceğini gösteriyor. Ama Samsung bu açığı da suda çekim yapma modu ile tamamlıyor. Suyun altında sadece 2 megapiksellik ön kamerasıyla çekim yapıyor. Eğer su altı çekim yapacaksanız su altı kamerası şart. Çünkü S4 Active pek karşılayamıyor.

S4 Active, Fotoğraf Kalitesi ve Zoom

BATARYA

2600 mAh pile sahip olan telefon yine S4 ile aynı özellikte. Pilin ne kadar dayandığı konusuna gelirsek; internet, mesajlaşma, arama, fotoğraf çekme ve oyun oynama gibi şeyler yaparsanız gün sonuna kadar dayanır. İsterseniz de enerji tasarrufu modunu açarak daha az performans alabilir ama pilin dayanma süresini arttırabilirsiniz.
Galaxy S4 Active Önden Görünüm


Teknik Özellikler ve Fiyatı

Samsung Galaxy S4 Active, 5 inç HD ekranı, şuan ki teknolojinin en  hızlı mobil işlemcisi ve sizi oldukça idare edecek bataryaya sahip. Belki telefonun pahalı olduğunu düşünmüşsünüzdür ama yanılıyorsunuz bizce. S4'ten biraz az fiyatla 594.99 dolardan satışa sunuldu. Bu da 1141 TL ediyor. Tabii ki Türkiye'ye geldiğinde bu miktar 1500-1900 arasında değişir.(Vergiler yüzünden)

Teknik Özellikler:
İŞLETİM SİSTEMİ
Google Android 4.2.2 Jelly Bean
İŞLEMCİ
İsim: Bilinmiyor
Hız: Bilinmiyor
Çekirdek Sayısı: 4
RAM
Boyut: Bilinmiyor
EKRAN KARTI
İsim: Bilinmiyor
HAFIZA
Dahili Boyut: 16 GB, 32 GB
Harici Boyut: 64 Gb ( MicroSD)
EKRAN
Teknoloji: Super AMOLED
Boyut: 5.0 inç
Çözünürlük: 1920x1080 px
Piksel Yoğunluğu: 441 ppi
Diğer: Kapasitif ve Çoklu tam dokunmatik
ARKA KAMERA
MP: 13 MP
HD:  1080p
Çözünürlük: Bilinmiyor
Diğer: Bilinmiyor
ÖN KAMERA
MP: 2 MP
HD: Bilinmiyor
Diğer: Bilinmiyor
KABLOSUZ BAĞLANTI
Wifi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, 2G, 3G, 4G
KABLOLU BAĞLANTI
Micro USB, Kulaklık, Tv Çıkışı
BATARYA
Boyut: Bilinmiyor


SONUÇ

Bence Galaxy S4 Active, S4'ten daha iyi özelliklere sahip. Eğer dayanıklı, harika özelliklerde bir telefon istiyor iseniz S4 Active almalısınız. S4'ün bence avantajları hafif olması ve kamerasının biraz daha iyi olması. Ağır işlerde çalışıyorsanız, doğa maceraları ve uzun yürüşlerden, yolculuklardan hoşlanıyorsanız bu telefon size göre. Bataryası da sizi tatmin edecek. Hem şık ve dayanıklı olması da cabası. S4 Active'i öneririz.


0 yorum:

Yorum Gönder