Android Aygıt Yöneticisiyle Kaybolan Cihazlarınızı Bulun!

// // 4 comments
Google Fotoğrafı

Google, resmi Android blogundan kullanıcılarının çalınan veya kaybolan cihazlarını kolaylıkla bulması için "Android Aygıt Yöneticisi" adında uygulamasını tanıttı ve yayınladı. Google Play'de bazı uygulamalar konum bilgisine veya içerisindeki bilgilere erişim olanağı sağlasa da, Google Android'e stok olarak dahil ederek bu eksikliği gidermiş oldu. Windows Phone 8 ve iOS üreticilerinin de sunduğu bu uygulamalar bulunuyor.

Gerçek zamanlı olarak harita üzerinde cihazımızın nerede olduğunu bilmemizi sağlayan Android Aygıt Yöneticisi, ayrıca cihazın başka kişiler tarafından kullanılması durumunda cihazdaki tüm veriler silinir. Cihaz sessiz modda olsa bile en son ses seviyesi ile telefonunuza arama gönderebileceksiniz.

2.2 Froyo ve üzeri Android sürümlerini destekleyen uygulama şuanlık Google Play Hizmetleri 3.2.25 numaralı sürüm altındakilere sınırlı sayıda seçilen kullanıcılara ulaştığı rapor ediliyor. Ağustos sonuna doğru ise dünya geneline dağıtımlar başlayacak.
Android cihazınızı kolayca harita üzerinden bulabilirsiniz.


Android Aygıt Yöneticisi'nin şuanlık web sürümü mevcut değil/ yayında değil. Şuanlık kullanım mobil uygulamalarda olacak. Google Play hizmetleri son sürüm APK'sine buradan erişebilirsiniz.

Bazı Android geliştiricileri, Android araştırmacıları sunduğu raporlara göre Google Play Hizmetleri'nin ekran yoğunluklarına göre farklı sürümler yayınlayacağı görülüyor. Bu nedenle Google tarafından yapılacak resmi güncellemeyi beklemek iyi olacak.

Akıllı telefonunuza kurduğunuz APK'nin çalışır olduğunu anlamak için Ayarlar> Güvenlik> Android Cihaz Yöneticisi sekmesine girip çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz.

Android Aygıt Yöneticisi hakkında çıkan haberler, incelemeler için blogumuzda kalın !

4 yorum: Leave Your Comments

  1. Apple'a rakipya yapsın tabi gayet başarılı olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Sadece apple'a mı rakip adam windows'a da ios'ada resmen rakip oluyor ...

    YanıtlaSil
  3. iPhone'da vardı bu özellik zaten, Android'e de gelmesi bence güzel olmuş..

    YanıtlaSil
  4. android her geçen gün kendini büyütüyor bu da bir telefonda ya da işletim sisteminde olması gereken en büyük özellik çünkü bazen telefonlar o kadar çok doluyor yoğunlaşıyor ki uygulamaları oyunları içerikleri karıştırıp bulmak ciddi sorun oluyor :)

    YanıtlaSil